Lawyering for Change 2021

>> Registratieformulier

ASF organiseert een tweede editie van Lawyering for Change. De conferentie vindt plaats in Brussel op 11 en 12 maart 2021.

In 2016 plaatste de “Lawyering For Change”-conferentie van ASF de nodige veranderingen voor de invoering van de rechtstaat in perspectief. De uitwisselingen hebben zo 250 deelnemers met dertig verschillende nationaliteiten gedurende 2 dagen bij elkaar gebracht.

De “Lawyering for change 2021”-conferentie zal de uitdagingen voor de versterking van de rechtsstaat en de rechtstoegang verder onderzoeken door na te denken over de mogelijkheden voor samenwerking tussen justitiële actoren op nationaal niveau en voor internationale samenwerking tussen mensen uit het veld, onderzoekers en leden van het maatschappelijk middenveld. De conferentie zal zode gelegenheid bieden om Justice ExPEERience, de internationale praktijkgemeenschap ter bevordering van de eerbiediging van de mensenrechten en de rechtstoegang officieel te lanceren.

Door thema’s te behandelen die prioritair zijn voor ASF (illegale opsluiting, overgangsjustitie, oplossing van geschillen over land, eerbiediging van de mensenrechten door multinationals      , …) zal deze conferentie in drie dwarsdoorsnijdende onderdelen worden opgedeeld:

  • Empowering for change: hoe kan men sneller het handelingsvermogen van de lokale bevolking en minderheden ontwikkelen om hun rechten te realiseren?
  • Lawyering for change: welke praktijken kunnen advocaten, parajuristen en verbindingspersonen op het gemeenschapsniveau inzetten om de burgers te ondersteunen en om bij te dragen aan de verbetering van de rechtssystemen?
  • Advocating for change: hoe kunnen institutionele actoren worden betrokken bij de verwezenlijking van juridische, politieke en sociaal-economische veranderingen? Welke beleidsmaatregelen moeten worden genomen om de rechtstaat effectief te versterken?

De “Lawyering For Change”-conferentie in 2021 verwelkomt actoren uit het veld en onderzoekers die hun ervaringen en analyses uit Zuidoost-Azië, de Maghreb, Europa en Sub-Sahara-Afrika zullen delen.

Programma en prijsstelling

Een dag : 50 € (25€ voor studenten en stagiairs)

Twee dagen : 80€ (40€ voor studenten en stagiairs)

Het conferentieprogramma en de betaalwijzen worden binnenkort aan u meegedeeld. U kunt zich echter al wel voorregistreren.

Registratieformulier

Uw registratie wordt van kracht nadat wij uw betaling hebben ontvangen.

Het is nog niet mogelijk om deze betaling te doen, we zullen u binnenkort meer informatie geven over dit onderwerp.


*Vereist

Als u geen bevestigingsbericht hebt ontvangen, laat het ons dan weten.

De conferentie wordt gefinancierd door de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD)

© 2020, Advocaten Zonder Grenzen. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Média Animation asbl