Advocaten Zonder Grenzen is een internationale NGO, gespecialiseerd in de verdediging van mensenrechten en ondersteuning van justitie.


Oeganda: bruggen slaan tussen justitie in de gemeenschappen en in de rechtbanken

25 juli 2018

Afgelopen juni publiceerde ASF de trainingsmodule “Bemiddeling in de gemeenschap” samen met drie gelijkgestemde organisaties. Dit markeerde het begin van een engagement op lange termijn om een grote lacune in de rechtstoegang in Oeganda op te vullen: het ontbreken van een verbinding tussen de alledaagse vormen van justitie die door burgers gebezigd worden en de rechtsbedeling door formele instellingen.

Lees verder

Nieuws

Tunesië: rechtstoegang werkelijkheid maken voor iedereen

29 juni 2018

Meer dan zeven jaar na de val van de dictatuur is de jonge Tunesische democratie zich nog steeds aan het ontwikkelen. Verschillende werven staan in de steigers of zijn gepland, waaronder de essentiële hervorming van justitie. Het is in dit kader dat ASF en BEYTI op 20 en 21 juni de Nationale zittingen over rechtstoegang organiseerden in samenwerking met de ministeries van justitie en van sociale zaken.

Lees verder

Vrijspraak voor Jean-Pierre Bemba: de lessen moeten nu getrokken worden

11 juni 2018

De vrijspraak in hoger beroep voor Jean-Pierre Bemba door het Internationaal Strafhof laat vele duizenden Centraal-Afrikaanse slachtoffers zonder antwoord achter nadat ze extreme gewelddaden moesten ondergaan tijdens het gewapend conflict.

Lees verder

ASF aan het werk

© 2018, Advocaten Zonder Grenzen. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Média Animation asbl