Advocaten Zonder Grenzen is een internationale NGO, gespecialiseerd in de verdediging van mensenrechten en ondersteuning van justitie.


Tunesië: rechtstoegang werkelijkheid maken voor iedereen

29 juni 2018

Meer dan zeven jaar na de val van de dictatuur is de jonge Tunesische democratie zich nog steeds aan het ontwikkelen. Verschillende werven staan in de steigers of zijn gepland, waaronder de essentiële hervorming van justitie. Het is in dit kader dat ASF en BEYTI op 20 en 21 juni de Nationale zittingen over rechtstoegang organiseerden in samenwerking met de ministeries van justitie en van sociale zaken.

Lees verder

Nieuws

Vrijspraak voor Jean-Pierre Bemba: de lessen moeten nu getrokken worden

11 juni 2018

De vrijspraak in hoger beroep voor Jean-Pierre Bemba door het Internationaal Strafhof laat vele duizenden Centraal-Afrikaanse slachtoffers zonder antwoord achter nadat ze extreme gewelddaden moesten ondergaan tijdens het gewapend conflict.

Lees verder

20 km voor de mensenrechten

30 mei 2018

Vorige zondag heeft ASF deelgenomen aan het grootste sportevenement van het jaar in de Belgische hoofdstad, de 39e editie van de 20km door Brussel. Onder een wolkendek waardoor enkele zonnestralen priemden, vertrokken bijna 40.000 lopers, waaronder 24 in ons team, vanaf het Jubelpark. Met deze actie werd een bedrag van 4.212 EUR ingezameld voor de slachtoffers van huiselijk geweld en voor de gemeenschappen in Indonesië die strijden voor toegang tot land en de bescherming van hun natuurlijk leefmilieu.

Lees verder

ASF aan het werk

© 2018, Advocaten Zonder Grenzen. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Média Animation asbl