Advocaten Zonder Grenzen is een internationale NGO, gespecialiseerd in de verdediging van mensenrechten en ondersteuning van justitie.


Tussen wantrouwen en hoop: de kijk van jongeren op lokaal bestuur in Tunesië

22 mei 2018

Al bijna drie jaar ondersteunen ASF en IWatch de betrokkenheid bij en de constructieve deelname van de Tunesische burgers aan het lokale bestuur met betrekking tot het beheer van natuurlijke hulpbronnen. Nu hebben we een onderzoek uitgevoerd naar de perceptie van jongeren in de extractieve regio’s Tatouine en Médenine.

Lees verder

Nieuws

Gendergerelateerd geweld bestrijden in Myanmar: het perspectief van een pro bono advocaat

28 maart 2018

In Myanmar is gendergerelateerd geweld een sociaal en economisch probleem waartegen het nationale strafrechtsysteem daadkrachtig moet optreden. In samenwerking met ActionAid International levert ASF technische expertise en begeleiding om de rechtstoegang te verbeteren voor slachtoffers van gendergerelateerd geweld. Lionel Blackman bood als vrijwilliger zijn diensten aan voor dit project. Hij deelde zijn ervaringen met ons.

Lees verder

Bruggen slaan tussen formele en informele justitie in Burundi

20 maart 2018

Begin maart vond een eerste uitwisselingsworkshop plaats tussen 90 advocaten van de twee balies van Burundi. Het doel was hen bewust te maken van het gebruik van alternatieve manieren voor geschillenbeslechting. Deze worden niet onderwezen in de opleiding van de advocaten, waardoor de advocaten ze niet goed kennen. ASF vindt dat deze alternatieve manieren niettemin een essentieel instrument zijn voor de oplossing van conflicten, en dat advocaten een primordiale rol hebben bij hun bevordering.

Lees verder

ASF aan het werk

© 2018, Advocaten Zonder Grenzen. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Média Animation asbl