Advocaten Zonder Grenzen is een internationale NGO, gespecialiseerd in de verdediging van mensenrechten en ondersteuning van justitie.


ASF krijgt een gift van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking om te strijden tegen de mensenhandel in Tunesië

22 december 2017

Vandaag heeft ASF een bijzondere gift van 50.000 euro ontvangen van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo, heeft persoonlijk een cheque overhandigd aan ASF in het kader van het solidariteitsevenement “Music for Life”.

Lees verder

Nieuws

Wettelijke vertegenwoordiging komt ter sprake bij de Vergadering van Verdragspartijen bij het Statuut van Rome

18 december 2017

Ter gelegenheid van de 16e Vergadering van de Verdragspartijen bij het Statuut van Rome, co-organiseerde ASF samen met REDRESS een parallel evenement over de wettelijke vertegenwoordiging van slachtoffers voor het Internationaal Strafhof, de Divisie voor Internationale Misdaden in Oeganda en het Speciaal Strafhof in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Lees verder

Vijf partners dragen samen bij aan een betere rechtstoegang in Burundi

7 december 2017

Na enkele maanden van voorbereidingen vond vorige week in Bujumbura de officiële lancering plaats van het “Menya Utunganirwe”-project (“Ken en eis je rechten”). ASF, de Balies van Bujumbura en Gitega en twee middenveldorganisaties, scharen zich achter een gemeenschappelijk doel: justitie dichter bij de burger brengen, door de toegang ertoe te vergemakkelijken door middel van lokale mechanismen die tegemoetkomen aan de dagelijkse problemen en verwachtingen van de mensen.

Lees verder

ASF aan het werk

© 2018, Advocaten Zonder Grenzen. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Média Animation asbl