Advocaten Zonder Grenzen is een internationale NGO, gespecialiseerd in de verdediging van mensenrechten en ondersteuning van justitie.


Aan het personeel van het Hof van Justitie van de Europese Unie: bedankt!

23 oktober 2017

Al bijna twintig jaar komt het personeel van het Hof van Justitie van de Europese Unie jaarlijks samen voor een grote quizavond waarvan de opbrengsten naar goede doelen gaan. ASF is een van de vier begunstigde organisaties van de editie 2017 van de quiz. Het is intussen de 13e keer dat wij op een dergelijke steun kunnen rekenen!

Lees verder

Nieuws

Welke plaats krijgen de slachtoffers in de procedure bij het Bijzonder Strafhof in CAR?

18 oktober 2017

Begin oktober heeft ASF aan de zijde van andere internationale en Centraal-Afrikaanse middenveldorganisaties deelgenomen aan de discussieworkshop over het Procedure- en Bewijsreglement van het Bijzonder Strafhof. Dé kans om het belang te benadrukken van het respect voor de rechten van de slachtoffers inzake vertegenwoordiging, deelname en schadevergoeding.

Lees verder

Wetswinkel “Justitie voor iedereen”: onuitgegeven in Marokko

11 oktober 2017

Sinds enkele weken informeren de studenten van de Faculteit Mohammedia kwetsbare personen over hun rechten en verschaffen ze hen juridisch advies. Vrouwelijke slachtoffers van geweld, kinderen die in aanraking zijn gekomen met het gerecht, en migranten en vluchtelingen worden verwelkomd in de wetswinkel “Justitie voor iedereen”, een sociaal en pedagogisch initiatief, uitgewerkt door de Marokkaanse vereniging ADALA en ASF.

Lees verder

ASF aan het werk

© 2017, Advocaten Zonder Grenzen. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Média Animation asbl