Advocaten Zonder Grenzen is een internationale NGO, gespecialiseerd in de verdediging van mensenrechten en ondersteuning van justitie.


De jacht is open

23 februari 2017

Een nieuw jaar, een nieuwe start voor ASF. Na acht jaar van boeiend werk in de kantoren in de Naamsestraat, is onze zetel in Brussel sinds maandag in een andere wijk van de stad gevestigd: Jachtlaan 140, Etterbeek. Wij blijven meer dan ooit in het hart van de hoofdstad, daar waar alles gebeurt, dicht bij de Belgische en Europese instellingen.

Lees verder

Nieuws

ASF ontvangt een schenking van de Internationale vereniging van jonge advocaten

20 februari 2017

ASF heeft een schenking van 10.000 euro ontvangen van de Internationale vereniging van jonge advocaten (AIJA). Deze schenking is een concrete illustratie van de banden die sinds enkele jaren bestaan tussen de NGO voor de verdediging van de mensenrechten en de internationale vereniging voor jonge advocaten en juristen.

Lees verder

Tunesië: strijd tegen terrorisme, maar tegen welke prijs?

13 februari 2017

ASF, de Tunesische Nationale Orde van Advocaten en de Tunesische Liga voor Mensenrechten roepen de Tunesische overheid op om de antiterrorismewet van 2015 te herzien. De toepassing van die wet zorgt immers voor problemen bij het recht op een eerlijk proces. Volgens de drie partnerorganisaties is de eerbiediging van de mensenrechten het voornaamste wapen van een democratische staat om efficiënt te strijden tegen terrorisme.

Lees verder

ASF aan het werk

© 2017, Advocaten Zonder Grenzen. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Média Animation asbl