Advocaten Zonder Grenzen is een internationale NGO, gespecialiseerd in de verdediging van mensenrechten en ondersteuning van justitie.


ASF Congo 15 ans anniversaire

ASF in DR Congo: vijftien jaar engagement

13 maart 2017

Het is bijna dag op dag vijftien jaar geleden dat ASF haar eerste kantoor opende in Kinshasa en begon te ijveren voor de rechtsstaat in de DR Congo. De organisatie is er vandaag nog altijd actief en zet zich in om de bevolking een degelijke rechtstoegang te garanderen. Sinds die begindagen is er heel wat vooruitgang geboekt! We hebben veel mensen ontmoet, gesprekken gevoerd, energie gebruikt, moeilijkheden overwonnen en projecten waargemaakt. Tijd voor een terugblik op de laatste 15 jaar.

Lees verder

Nieuws

Vrouwenrechten in Zambia: positieve resultaten

8 maart 2017

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. ASF wil daarom graag een project in de kijker zetten dat sinds een jaar loopt in Zambia in samenwerking met de organisatie Young Women’s Christian Association. De twee organisaties willen ervoor zorgen dat vrouwen een hoofdrol krijgen in hun eigen emancipatie. De eerste resultaten zijn alvast erg positief.

Lees verder

De jacht is open

23 februari 2017

Een nieuw jaar, een nieuwe start voor ASF. Na acht jaar van boeiend werk in de kantoren in de Naamsestraat, is onze zetel in Brussel sinds maandag in een andere wijk van de stad gevestigd: Jachtlaan 140, Etterbeek. Wij blijven meer dan ooit in het hart van de hoofdstad, daar waar alles gebeurt, dicht bij de Belgische en Europese instellingen.

Lees verder

ASF aan het werk

© 2017, Advocaten Zonder Grenzen. Alle rechten voorbehouden. Webmaster: Média Animation asbl